Friday, 5 October 2012

KESIHATAN DAN $$$$$$$

ASSALAMUALAIKUM,
SALAM LUMAYAN SEMUA
Bermula dengan kehebatan Produk akhirnya berjaya menjana Pendapatan..

Seperti dikongsikan 2 Leader ini semasa Skype meeting pada 3 Oktober 2012



Secara ringkas nama saya Ghani 38thn dari Setapak, KL

Tel: 0172986774


Bekerja sebagai FOM ... front office manager di Hotel KL
Berpengalaman 16tahun bermula dari auditor, gaji pun ok . Rumah pun dah ada beli cash dan kereta 2 biji pun xde hutang (rumah PPR je rm35k).
Tetapi saya tidak mahu hidup biasa2, saya mahukan sesuatu dalam hidup saya dan sentiasa mencari peluang baru.
Saya menghidap diabetis dan mencari sesuatu yg terbaik yang boleh membantu. Daftar pada awalnya melalui vemma builder pada 27/03/12 disebabkan mengidap diabetis yang tinggi 16.4


Saya beli single pek tanpa banyak soal jawab, yang saya tahu hanya mahu merawat diabetis saya. Doktor beritahu buah pinggang boleh burse (pecah) jika tidak dikawal dan merebak ke tahap merbahaya. Bila tengok harga dia sebab mahal, RM342 namun saya beli sebab yakin dan yang penting kandungannya. Ia adalah…..MOST POWERFULL ANTI OXIDANT.

Saya membuat tempahan dan selepas 3 hari pek sampai di rumah. Terkejut juga, 2botol je… Saya minum 2oz sahaja selama 3hari… WOW… teruja diabetis turun ke 11.8

Memang hebat VEMMA NI.
Selepas hari ke 6 turun 8.4. Best, sekarang ni makan macam biasa. 
Ubat dulu sehari 21biji sakarang hanya 7 biji sahaja untuk 2hari.
Sekali makan 7 biji = 2metfomin, 2 daniel, 2 utk colestrol , 1 untuk buah pinggang dan 1 untuk darah –nama2 ubat

Test produk bagi Ibu saya minum, Alhamdullilah sekarang insulin 2 hari sekali sahaja kencing manis yg serius dah boleh kata good bye to diabetis. Jika dulu 2 kali sehari.

Bersyukur saya ramai juga saya bantu melalui Vemma ni duit pun dapat amal jariah pun dapat buat.
Terima kasih kepada PL Azreen dan DL Roslila yang banyak bagi saya semangat untnk teruskan perjuangan ini. Pada awalnya saya hanya hendak jadi penguna sahaja, bakat saya dicungkil oleh 2 leader hebat ni

Bersyukur saya ramai juga yang membantu. Melalui Vemma ni duit pun dapat, amal jariah pun kita dapat buat. Alhamdulillah..memang itu yang kita cari di Vemma :)
Selepas saya dah yakin dengan produk dan atas tunjuk ajar leader2 saya pun terus upgred ke Diamond pek RM6228 kerana saya memang nampak peluang yg cerah di VeMMA.

Dalam masa 14 hari je ke PHP =diamond pek. Closing untuk minggu 19-22 saya dapat cari rakan niaga seramai 2orng target utk 2PHP.
Yes, berjaya lagi dapat…
Fast start bonus RM684 x 2 = RM1140
Cycle bonus RM660 dan 30% extra bonus
Total dalam RM3200 FIRST MONTHS SAHAJA
dan bergelar SILVER LEADER mcm x percaya pulak… dah separuh gaji penuh saya ALHAMDULLILAH…

Saya buat bisness vemma melalui online dan closing secara offline jika berhmpiran dengan saya bercerita tentang Vemma lebih dari 2 orang sehari, blast email dan sms setiap hari , kawn banyak lari … so what, I don’t care …kawan baru banyak lagi yang datang dan lebih Positif.
Dulu sebelum saya jumpa Vemma disebabkan ubat saya cepat letih dan lesu
muka pucat tetapi sekarang ni tidak lagi. Saya lebih aktif.
Saya akan pastikan saya dapat membeli rumah Bunglow.
Saya believe to success kerana produk yg terbaik, company yangg kukuh dan sistem online serta tools yang baik untuk membantu kita lebih berjaya

Extra! Extra! ABDUL GHANI AHMAD,
Here's a quick news bulletin to let you know that
REGINA AK BAWIT has become a new Member
below you!!

Ini closing saya baru sangat-sangat masuk tadi….rakan niaga saya dari Bintulu.

Extra! Extra! ABDUL GHANI AHMAD,
Here's a quick news bulletin to let you know that
JESSYLIA ISFANITA THOMAS has become a new Member
below you!!
Ini pun seoran g lagi.
Yang penting kita yakin dengan TOOLS Vemma Builder
Minggu lepas 2 dan minggu ni 2

Saya tak pernah miss event2 yang besar kerana setiap pelaburan akan membuahkan hasil. Bisness preview adalah yang terbaik untuk saya recharge semangat saya setiap minggu

Bulan ini target saya seterusnya ialah Diamond Leader dan ke arah jutawan seterusnya. VEMMA ialah bisness termudah tapi bayaran bonus yang BERBALOI…… 
DUPLIKASI PENTING.

SEKIAN TERIMA KASIH …. JUMPA DI PUNCAK KEJAYAAN BERSAMA VEMMA
Gold Leader Ghani
 3 OCTOBER 2012
 
SEIKHLAS HATI :
EMMA HANNY
013-6838292

Monday, 24 September 2012

Noor Laili Mukhtar

ASSALAMUALAIKUM  DAN SALAM LUMAYAN.
~sharing meeting skype on line 19 september 2012~

Baiklah, tanpa melengahkan masa lagi...saya ingin menjemput seorang leader yang tidak kurang hebatnya untuk berkongsi rahsia kejayaan beliau...


  Beliau merupakan anak didikan Gold Leader Rashihah Nordin...Noor Laili Mukhtar atau panggilan mesra Lily. Berusia 37 thn dan seorang surirumah sepenuh masa. Mempunyai seorang anak. Dah 7 thn duk umah dan pernah bekerja selama 10 thn. Tinggal di kg pandan dan dah nak masuk 3 bln di vemma....

Assalamualaikum semua.terima kasih kpd host kite mlm ni kak rosmawati. Terima kasih krn bg peluang buat sy kongsi pengalaman sy di sini.. Sy laili ade juga yg panggil lily seorg surirumah sepenuh masa dah hmpr 7 thn.....berasal drpd terengganu skrg menetap di kg pandan..Nak masuk 3 bln di vemma.


1st time ni bedebar2 plak rasenya..lain mcm betul. ok sy teruskan jer yer...sy pernah abek upah menjahit tuk isi masa lapang .bile dpt anak sy x stop terus menjahit .. Maka ilanglah punca pendapatan sy....2 thn xde wak ape2

selain layan anak n keje umah..masa ini terasa pulak duit takde...nak beli apa2 kena minta ngan suami..tengok

kwn2/ipar2 kebanyakkannya semua pakai beg mahal2,kasut mahal2 HP canggih..tudung Ariani..so sapa tak teringin.

Mula terdetik utk cari biz part time bila sy tengok biras sy dpt income sebulan 4-5 angka hny daripada biz MLM.Sy pada mulanya nak buat la biz dng biras sys tu..tetapi modalnya terlalu besar.berganda2 drp modal yg sekarang ni. Terkedu tengok modal permulaan die. Kene kluar gi sana sini balik lewat mlm.

Tapi jeles tgk income die buat sy mencari2 jgk biz ape nak buat. So saya mulakan pencarian di google & FB..dlm percarian terjumpalah iklan "BISNES SECARA SANTAI" Saje je daftar..nak cuba jer Sbnrnya.kemudian dtg la email yg bertalu2 tp sy baca cam gitu je. lg pun masa tu sy tengah ada percutian keluarga d terengganu.. OTW ke tempat percutian dlm kete shiha call bgth psl peluang ni...

Balik dr kg sy google la ttg vemma...1st gogle kluar vemma penipu..hahh ...PENIPU !! .

Biar betul..timbul perasaan takut.nak buat ke xnak ni..kalu tipu mcm mana(dlm kepala duk fikir)..Seminggu jgk la wak kajian hihiii..tp shiha bg penerangan dan semangat kat lily... terima kasih shiha.

Tanya pendapat suami mcm mane..dia kata ok kalau betul2 nak buat..Alhamdullilah syukur sbb suami pun sokong 100%..TQ to my lovely husband..Beberapa mlm x leh tido sbb fikir psl biz ni akhirnya sy tekad jgk nak buat... my hubby mmg sporting.Tp mana nak cari duit 6k.. ..sy keluarkan duit simpanan ASB sebanyak 6k utk memulakan biz ini..

Sy ni pulak cam kategory kedekut sikit maklumlah x bekerja mana ade duit byk kann.Bkn lah xde lngsung ade la.sikit simpanan masa keje dulu tp.... yg ade tu mmg khas tuk simpanan sy..Nak kuo duit simpanan 6k tu pun xleh nak tido mlm..duk fikir kalu x jd biz ni abis la duit aku..huhuuu..Akhirnya sy tekad jgk..sapa bila aku nak duk mcm ni ajer...tgk org ade kereta besar umah besar sy pun nak jgk...

Semua org mesti nak kan...

Tetapi alhamdulillah bila suami tengok sy bersungguh2 nak buat biz ni..dia bg sy 3k..So secara tak langsung modal sy menjadi 3K.Hubby ckp dia blh bg sy 6K..tetapi klu dia seponser semua nnt sy tak bersungguh2 buat biz ni. betul jgk kannn.. so mcm mana pun TQ sekali lg to my husband.. Suami pulak masa tu duk sibuk bercirite dgn geng2 die beli motor besar..so dia stop dulu cita2 dia sbb nak tlg saya.

Ntah la yer tertiba rasa mcm nak beli je motor tu kat suami tp mmane le kita bknnyer ade duit kan.

  

Insyaallah 1 masa nati sy akn beli jgk motor tu tuk suami sy..biarlah org nak kata berangan ke aper yg penting IMPIAN tu ade....WHY saya buat bisnes ni byk tp 1 yg dr dulu sy nak iaitu sebuah rumah besar..dpt mmg puas hati la.. Akhirnya sy abek pakej diamond pack.Lepas bank in duit sy mmg x senang duduk..risau ngan duit tu.. tu br cmpur ngan duit suami kalu ngan bank agaknya apa la jd kat sy.tiap2 malam sebelum tido sy berdoa semoga bisnes yg sy jlnkan ini akan berjaya..

Berdoa pun sy sorok2 ngan suami sbb malu...kihkihkih.. maka bermula la episod br sy..selama ni x terfikir pun nak wak biz sbb mmg x minat biz pun..

Ckp kat kwn2 semua wak bodo jer..xpe ko buat dulu

nak tgk kita berjaya dulu br la boleh cite...bile xde prospek sy fusrt sgt nak nangis pun ade..huhuuhu. rasenya ramai yg tahu perasan ni kannn??? Sy yakinkan diri ...sy boleh buat sy cekalkan hati walaupun dlm hati sy jer yg tahu...

Time ni la shiha jd mangsa..hihihi.terima kasih x terhngga buat shiha yg sentiasa ade tuk bg semangat..dulu sy seorg yg selalu berfikiran negatif skrg semua tu dah kurang rasenya cam dah xde..ape2 yg berlaku.


Sy anggap ade hikmat di sebalik tu......buat jer...redah jerr...hihiii . masuk bln ke 2 sy buat iklan..tima ni la sy dpt lihat mcm2 ragam org...Ade yg ckp nak join tp lepas tu senyap..ade yg xcited ada yg cerewet dan mcm2 lg ..tp kita anggap itu sebahagian drpd cabaran yg perlu kita tempuh tuk berjaya..

Bile org x nak kita NEXT shj sbb.. sebenarnya ramai org kat luo sana yg masih mencari
 peluang spt kita cume x tahu nak dpt kat mana...sebnrnya kita bertuah dpt jupe biz ni. alhamdullilah ramai yg daftar dan akhirnya dpt la PM..ni nak masuk bhgn seronok ni... Skrg ni pun ade sorng lagi kwn sekolah pada suami sy tengah tunggu call dr sys ni. org cari kitaa..masa tu rase xcited giler...hihihi nak melompat pun ade...

Alhamdullilah skrg dah ade PM n majoritinya abek business pakej...

berbaloi sgt bila nmpk bonus masuk setiap minggu hasil dr usaha yg kita lakukan ...kalah gaji yg sy dpt masa keje dulu pastu dpt plak naik ranking silver makin berseri2 la muka..
time raya pulak tu..x tahu nak ckp ape mase tu.. skrg sy surirumah yg dah bergaji x seperti dulu lg..skrg sy boleh dpt ape yg sy nak dgn duit sendiri..
sy semakin yakin yg sy boleh berjaya lg dgn vemma ni. Yg penting jgn putus asa.ikhlaskan diri jgn sombong n tolonglah rakan2 yg lain utk dpt income seperti kita juga.. rezeki sudah tertulis cuma perlu di ushakan shj utk mendptkannya..setiap mggu dptkan 2 org anda semua pasti berjaya..

Drpd pengalaman sy utk bulan pertama mmg byk dugaannya jgn putus asa.Bagi masa utk berjaya insyaallah kalau kita yakin dlm bulan seterusnya kita akan berjaya..VAC br ni ramai sgt org taiwan naik pentas..Rasenya ramai yg perasan kan??? next year sy akan pastikan sy pun akan naik pentas tuk terima pin dr mr BK...oooo yesss...so kpd rakan2 ...kita nak berjaya di vemma ni senang ajer...
ikut je ape yg leader kita suruh buat..copy n paste...senangkan..
jgn ade sikit pun rase putus asa dan fikiran kne posiftif maka insyaallah kita akan berjaya..jgn lupa juga berdoa dan tawakal kpd Allah...

Itulah sedikit sharing sy pd mlm ini...minta maaf jika ada kesilapan sy di sini...sy serahkan balik pd host kita kak rose


terima kasih...

SEKIAN DULU BUAT KALI INI..KITA JUMPA LAGI DI LAIN WAKTU....
WASSALAM
                                                            


SALAM SEIKHLAS HATI :
EMMA HANNY
SUCCESS COACH 
fb : emma hanny/emma marhaini
emel : emmafirahanny69@yahoo.com
blog : http://jutawanemmavemma.blogspot.com
013-6838292

Friday, 7 September 2012

DIABETES,SAKIT URAT SARAF,GAOUT DAN BATU KARANG

ASSALAMUALAIKUN DAN SALAM LUMAYAN.


~Sharing meeting skype online,15 ogos 2012~



Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua yang hadir malam ini. Saya nak ucapkan terima kasih kepada host PL Rasyihah yang comel lote ni sudi menjemput saya buat sharing tentang produk.
Kepada yang baru dan pertama kali malam ini saya nak kenalkan diri, saya Platinum Leader Junaidah Meor Hassan, berasal dari Kuala Kangsar, menetap di Templer Park dekat Selayang, masih bekerja dan buat bisnes Vemma secara partime sejak August 2010.

Terimakasih kepada Iron lady Executive Leader Hasmi Hashim yang merupakan tunggak kekuatan group Ultimate Venture yg juga mentor saya, terima kasih kepada upline saya Platinum Leader Azreen Ali yang sentiasa memberi dorongan dan bimbingan kepada saya, juga kepada semua leaders di Ultimate Venture yang penyayang tak tersebut sorang2.....Terima kasih kepada Diamond Leader Roslila Hussin dan Diamond Leader Muslimah Osman yg saya sayang kerana kami sering berkongsi segala keseronokan dan kesusahan, berbincang tentang cabaran2 dan juga kepada network saya yang banyak menyumbang kepada kejayaan saya selama ini.
Sebagai seorang yang health concious, yang memang jaga keterampilan (e wahhh..rasa mcm artist la pulok) memang suka ambil supplement multi vitamin tetapi dalam bentuk pil, saya teruja nak cuba Vemma ni sbb ayat blog leader2 ada sebut badan kita mcm span tak serap semua pil dan tablet, tak mcm cecair boleh meresap terus ke dlm darah kita. Ituyg saya tak fikir panjang terus upgrade single pack... Suami saya ada diabetes dan sudah makan ubat diabetes, walau tak teruk sgt bacaan gula dlm 10-11 cam tu. Mulanya dia mmg tak nak cuba, dia susah nk percaya sbb bnyk sgt ubat2 dan vitamin di pasaran.
 Saya insist dia minum sbb saya dah beli dan ajak minum sebotol sorang utk test keberkesanannya. Kebetulan bulan tu bulan puasa, jadi saya hanya minum sewaktu lepas sahur dan first 3 days saya dan suami rasa badan segar tak mengantuk mcm selalu terutama suami saya, dia selalu macam cepat mengantuk dan mudah tertidur kalau dia duduk kat sofa pun boleh lena. kalau tengok TV, nanti TV tengok dia.. he he..


Kami pergi solat terawih pun tak mcm selalu bila tazkirah, saya mengantuk yg amat sangat rasa nak cepat2 balik rumah nak tidur tetapi bila dah ambil Vemma selama 2 minggu, saya dan suami sama2 rasa segar, siap boleh sembang lagi lepas balik Terawih sambil habiskan kueh2 yg ada atas meja.Dah dua minggu suami minum vemma dia pergi check up dan paras gula turun ke 8, suami fikir sb bulan puasa sebab tu sugar level turun.

Lepas raya suami pergi check up memang routine check up sebulan sekali, result dia mmg bagus padahal mkn mcm2 waktu raya tak pantang langsung lemang, ketupat, rendang semua belasah, biskut kan semua manis2 tapi paras gula turun 6 dan suami beritahu doktor yg dia minum jus manggis vemma. Doktor tu kata mmg manggis bagus utk turunkan paras gula sbb di India mereka keringkan kulit manggis tu, tumbuk halus mcm serbuk kopi dan bancuh minum pahit2 tu jadikan ubat secara tradisional. so kalau you all rajin sangat pergi lah kait mangis, makan buah dia, keringkan kulit dia.. boleh tak???? tentu malas kan???
buat apa susah2..minum jer Vemma..


Selain diabetes, suami memang mengalami sakit urat saraf terhimpit di bhg bahu kanan sampai tak boleh angkat tgk melebihi paras bahu. Dia jadi frust sbb tak boleh dah nak main badminton dan tennis utk kelab sukan pejabat dia, usahkan nak main badminton nak bayar tol pun kena touch card dgn tgn kiri ,dah jalani fisioterapi di pusat rawatan islam selama 2 bulan tapi masih tak kurang. Tapi selepas 2 minggu minum Vemma, dia perasan dia angkat tgn ke atas tak begitu sakit dan dia terus cakap kat saya, kita minum teruslah produk ni sbb ada perubahan ketara pada kesihatan dia.
Sekarang ni suami dah boleh main badminton sbb sakit saraf dah hilang, alhamdullillah dia ceria balik sbb tak stress sgt kena kawal makan mcm dulu, kalau tak kawalmakan gula naik.. bersyukur pada Allah kesihatan suami bertambah baik walau dia dah nak pencen tahun depan dia masih sehat, bertenaga dan fit. he he siap puji suami pulok..siapa tak sayang suami kan???
Ni tentang saya pulak..Saya pulak org nmpak mcm tak ada masalah kesihatan sbb selalu ceria tapi sebenarnya saya ada paras asid uric tinggi dlm buah pinggang dan dah kena ambil zyloric utk turunkan jumlah protien yg tinggi boleh menyebabkan gaout, saya tak boleh ambil jenis kekacang, makanan berasaskan soya dan makanan laut...mmg stress sbb saya suka seafood dan soya, tahu & tempe semua tu favourite saya. Sejak ambil vemma saya dah dpt turunkan jumlah protin dari 30 ke 5 maaf lah saya tak tahu term medical tapi itu yg doktor rekod masa saya buat medical checkup dan tak perlu ambil ubat lagi.Selain tu saya pun mengalami sakit sendi mcm suami, doktor kata frozen shoulder di mana kalau tak betul angle saya gerakkan lengan saya akan rasa mengilu yang amat sangat, memang tertekan sbb kalau tak ada sesiapa di rumah, saya tak dapat nak ambil barang2 dalam cabinet dapur atau almari baju sebab kena naikkan kedua2 tangan ke atas, memang sakit. sampai saya menangis bila taka dapat nak buat kerja rumah bab2 panjat kabinet tu.. mmg stress nak tunggu anak2 atau suami ada nak suruh ambil barang kat tempat tinggi2..
Bayangkan, maaf saya berterus terang nak pakai bra tangan tak boleh ke belakang, dah tentu saya stress sebabbra nak kena pakai hari2…Saya yakin dengan izin allah, Vemma sudah menyembuhkan sakit sendi saya. Sebelum ni mmg saya risau sebab arwah mak saya menghidap sakit lutut selama 12 tahun, sembahyang atas kerusi tak boleh lipat lutut, tak boleh naik tangga jadi saya fobia kalau saya juga akan dapat penyakit mak saya, tentu saya frust sebabnya saya memang suka pakai high heels, dalam almari kasut 90% jenis high heels yg tumit tinggi mcm chopstick tu..
Yang terakhir saya nak share tentang kakak saya yg sulung berumur 64 tahun telah disahkan ada batu karang. Dia dirujuk ke Hospital Selayang dan doktor kata terpaksa buat operation utk keluarkan batu karang tu tetapi dia diberi temu janji lagi 3 bulan untuk pembedahan tu. Sementara menunggu temujanji pembedahan, saya berikan kakak minum Vemma kerana saya yakin batu karang tu akan perlahan2 larut dalam buah pinggang semasa proses detoksifikasi..
Saya pandai2 rasa macam tu,sbb ada baca pasal proses tu..Kakak saya kata dia tak sakit tetapi bila tengok x ray memang takut sbb bat utu sebesar ibu jari. Cukup 3 bulan kakak saya dimasukkan ke ward dan saya minta doktor scan sekali lagi sbb saya nak tahu sangat samada batu karang tu mengecil atau hilang terus selama 3 bulan tetapi doktor kata tak perlu scan sekali lagijadi saya tak bantah cakap doktor sbb saya tahu mereka lebih tahu kerja mereka.Sesudah 2 hari di wad, kakak saya pun dibawa ke bilik pembedahan dan selepas 4 jam, mereka sorong kakak saya balik ke wad buah pinggang dan dia tidak sedarkan diri.Saya cari kat bahagian mana kakak saya di bedah sbb saya tak nampak kesan pembedahan. Lelah menunggu, petang tu doktor buat pemeriksaan, dia beritahu saya kakak saya tidak jadi dibedah, selepas mereka bius dia, baru doktor pakar buat scan nak pastikan kedudukan batu karang kakak saya sebelum dibedah tetapi batu karang tu sudah tidak ada di dalam buah pinggang dia!!!!!


Saya yakin Vemma membantu menghancurkan atau menghakiskan batu tersebut yg mungkin sekeras garam tetapi wallahualam hanya Allah yang tahu sbb doktor tidak dapat jelaskan mengapa batu tu hilang. Doktor cuma kata “it could be because of the medicine she took for the past 3 months” tetapi sepupu saya juga ada batu karang di dalam saluran kencing diberikan ubat yg sama tetapi dia tak minum Vemma, dia memang dibedah secara laser utk hancurkan batu karang tu. Saya malas nak tanya banyak2 sbb dah bersyukur sangat2 kakak tak jadi dibedah, Indonesia kata operasi, jadi kami mintak dischargekan kakak saya pada keesokkan harinya..Kiranya kakak saya tu berehat saja masuk wad selama 5 hari.
Sekarang kakak saya pengguna tetap jus Vemma yang telah membantu memulihkan tahap kesihatan dia secara menyeluruh, dia dah boleh tidur lena, dah hilang bersin akibat resdung, dah hilang sembelit, pendek kata untuk umur 64 tahun duduk di kampong, kakak saya jauh Nampak lebih muda dari jiran2 yang sebaya dengan dia.

 Kepada anda yang baru join Vemma, percayalah Vemma memang terbukti mampu mengurangkan jika tidak menyembuhkan secara total lebih dari 33 jenis penyakit, kita berusaha mencegah kerana mencegah lebih baik dari mengubati, jika dah berusaha utk jadi sehat dengan menjaga makanan diet, ambil supplement tetapi kalau sakit juga, kita pasrah dan igtu janji Allah yg kita tak boleh sangkalkan.saya memang yakin pada produk, tanpa produk kita tak boleh buat buat bisnes ni..saya sedang mengetest rakan opis..hampir satu department minum vemma..semua dah sakit sendi...saya kata nak sehat ikut mcm saya..kita ni kan duta produk.. kena yakin lah Vemma memnag terbaik..Sekianlah dulu perkongsian saya mala mini, saya harap saya dah menafaatkan pengalaman mengguna produk untuk kita semua. Yg baik dari allah dan yg buruk itu dari saya, maaf jika ada kata2 saya yg menyinggung perasaan tetapi saya rasa member UV semua big heart, saling saying menyayang!.

Terima kasih PL June.. atas perkongsian hebat tadi...

SEKIAN UNTUK KALI INI JUMPA LAGI DI LAIN WAKTU.
WASSALAM
 
SEIKHLAS HATI,
EMMA MARHAINI
SUCCESS COACH VEMMA
013-6838292

Monday, 3 September 2012


Khasiat Manggis

Anda mesti sedia maklum bahawa buah durian adalah the ‘King of Fruits’ tetapi tahukah anda buah manggis ini adalah the ‘Queen of Fruits’?

Jadi apa kata kalau kita mengenali dengan lebih dekat apa yang dikatakan buah manggis?
  • Menurut sumber yang dipetik dari http://ms.wikipedia.org/wiki/manggis, manggis atau nama saintifiknya (Garcinia Mangostana) adalah pokok tropika malar hijau dan dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku. Pokok manggis boleh tumbuh dari 7 hingga 25 meter dan menghasilkan buah berwarna ungu pekat yang boleh dimakan.
  • Kulit manggis menghasilkan warna merah, dan amat sukar ditanggalkan. Manggis dibuka dengan mengopek bukannya dipotong. Buah manggis dipegang dengan kedua belah tangan, ditekan perlahan-lahan sehingga kulitnya terbelah. Selepas itu, ianya mudah untuk dibuka dan mengambil isinya.
  • Baiklah, itu adalah artikel yang dipetik dari wikipedia. Mengenai khasiat pula, ianya amat berkhasiat terutama di bahagian kulit dalam manggis dan biji buah manggis. Secara tradisi kulit manggis dilumat-lumat dan digunakan untuk merawat penyakit seperti malaria, tibi, penyakit kulit, cirit-birit dan dysentry. Di Thailand, buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.
  • Khasiat xantona iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan InsyaAllah pelbagai lagi masalah.
  • Seterusnya kita lihat pula kajian yang dibuat oleh para saintis berkaitan kandungan anti-oksida yang ada padanya berbanding buah-buah yang lain.

- Jadi, nampak tak kandungan buah-buahan yang paling tertinggi. Tak sangka betul. Selama ni asyik membaca pasal kelebihan buah-buahan yang lain, tidak disangka buah-buahan tempatan kita adalah champion kepada semuanya. Tahniah manggis, tahniah..!!




Wednesday, 15 August 2012

Tips Kejayaan : Subuh, Usaha & Tawakal
 
~|| Bismillahirrahmanirrahim ||~
Assalamu'alaikum wbt & Salam Sejahtera,

Salam kejayaan kepada semua, untuk berjaya kenalah berusahalah.
Selalu diingatkan bahawa orang yang berusaha dapat seperti mana yang dia usahakan, pesanan utk diri sendiri.

~Burung dapat rezeki kerana berusaha~

Cari Redha Ilahi
 
Walau bagaimanapun, janganlah dalam berusaha untuk mencapai kejayaan itu kita turut sama melakukan dosa. Amat rugi kerana takut kejayaan itu tidak diredhai Allah, nauzubillah. -_-"
Contohnya:

  • Study hingga lewat malam menyebabkan bangun lewat >>> Tertinggal Subuh
  • Study diutamakan daripada solat >>> Tidak berjemaah / Lewat Solat
  • Study bercouple >>> Ilmu tak berkat + Dosa Couple + Kutukan manusia & makhluk Nya
    ( Patut la ramai yg bercouple, mereka suka "bonus" ini. Nauzubillah )

Contoh lain:

  • Bersikap riak & ujub, rasa hebat so study last minute.
  • Jenis tidak study dan tawakkal sepenuhnya.

Kenali diri, kenali Allah. 
Kita perlu kenal potensi dan tahap diri kita setakat mana kita mampu buat. Jangan menjadikan tidak sedar sebagai alasan tidak solat. Jika sekali-sekala adalah dimaafkan, tapi jika setiap hari perkara sama terjadi itu bukan lagi tidak sengaja. Cara mudah, berdoalah kepada Allah dan berusaha.

  • Tetapkan berapa jam sehari perlu tidur supaya cukup dan bersemangat? Bagi saya 4 jam dah cukup!
  • Tetapkan waktu maksima perlu tidur? Paling maksima boleh berjaga sampai pukul 3 pagi, lepas tu kena tidur walaupun masih banyak kerja dan tak mengantuk supaya tidak terlepas solat Subuh.
  • Set alarm dan jangan stop selagi belum bangun. Biarkan snooze sehingga bangun. Guna ringtones khusus sikit dan dalam reminder tu tulis doa supaya mudah bangun tidur, baca bila dengar alarm!
  • Lain-lain boleh baca kat sini~!

Ingat satu pesanan "Jika kita rasa alasan itu Allah terima di Akhirat nanti, teruslah buat. Tapi jika rasanya alasan itu Allah tak terima, tanggunglah akibatnya jika masih teruskan amalan tersebut."

~Amat rugi jika tidur selepas Subuh~

Peringatan untuk diri sendiri dan sahabat yang mencari keredhaan Ilahi. Walaupun masih banyak perkara yang belum diamalkan dan masih banyak dosa yang belum ditinggalkan, apapun kena pastikan diri kita sentiasa diperbaiki dan lebih baik di masa akan datang. Sama-samalah kita berusaha, istiqamah dan tawakkal pada jalanNya ini, InsyaAllah.

Wallahu'alam.
"Ya Allah, Pimpinlah Kami Dalam Setiap Urusan Kami Dgn PetunjukMu"
"Kami Mengharapkan Sebaik-baik Kejayaan Di Dunia & Di Akhirat"

SEIKHLAS HATI,
Emma Marhaini
Top Leader Vemma
013-6838292

Monday, 13 August 2012

 
SAKIT BUAH PINGGANG DAN KETUMBUHAN
 
 DI DALAM RAHIM...
 
ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
~sharing meeting skype on line,  8 ogos 2012~
BERTEMU LAGI YA.KALI NI SAYA NAK SAMPAIKAN SHARING TENTANG KEHEBATAN PRODUK VEMMA KITA... OLEH SEORANG LEADER YG HEBAT..

BELIAU MERUPAKAN BEKAS EKSEKUTIF KEWANGAN DI SYARIKAT SWASTA, ADA LIMA ORANG ANAK2 YG MASIH KECIL, KINI DAH BERHENTI KERJA KERANA NAK BERIKAN TUMPUAN KEPADA ANAK2 SAMBIL BERBISNES VEMMA…

OK SILAKAN  DIAMOND LEADER MUSLIMAH OSMAN!!!!
Assalamualaikum sahabat2 Ultimate Venture yang saya kasihi..Apa khabar sahabat2 semua? Saya harap semuanya sihat2 belaka.

 Malam ini saya sangat gembira kerana diberi kesempatan dan kepercayaan untuk berkongsi tentang kehebatan produk Vemma yang banyak membantu keluarga saya dan saudara mara saya dari segi kesihatan. Sebelum saya meneruskan perkongsian saya pada mlm ini, ingin saya memperkenalkan dulu diri saya ye. Mungkin ramai yang masih tak mengenali saya terutamanya sahabat2 yang baru menyertai Skype meeting kita ini. Nama saya Muslimah Osman. Seorang surirumah tangga sepenuh masa. Mempunyai 5 orang anak. Saya telah mengambil keputusan untuk join Vemma pada bulan Feb 2011 dan sekali gus juga membuat keputusan untuk tidak mahu bekerja makan gaji lagi. Alhamdulillah pada bulan Dec 2011 saya telah pun diktiraf mendapat ranking Diamond setelah berusaha selama 10 bulan..

Ok..untuk tidak membuang masa lagi saya akan mulakan perkongsian saya ini. Diharap dapat dimenafaatkan oleh sahabat2 sekelian.Yang pertama, kesah seorang ibu saudara saya yang dah lama mengidap penyakit buah pinggang. Kedua dua buah pinggangnya sudah kecut..asyik keluar masuk hospital aje..kerja pula selalu aje ambil cuti sakit. Dah bermacam cara perubatan yang dicuba..dimana ada orang cerita ttg tempat berubat yang baik..disitulah dia pergi untuk berubat. Kalau pasal suppliment jangan cakap lah..dah bermacam macam produk yang dia cuba..tapi semuanya tidak memberi apa2 kesan pada beliau.
Memang kesian dengan dugaan yang makcik saya hadapi ye sahabat2..nak buat pembedahan buah pinggang..tiada pula penderma yang layak..hendak tak hendak terima sahajalah cara perubatan dihospital dan hidup ibu saudara saya itu hanya bergantung kepada ubat tahan sakit semata mata kerana utk penyakit buah pinggang mmg tiada ubat. Penyakit ibu saudara saya tu semangkin teruk dari sehari kesehari sehinggakan sampai keperingkat tangannya ditebuk untuk standby buat dialysis. Dalam pada asyik mendengar kesah ibu saudara saya tadi tiba2 saya terfikir pula, saya ni ada buat bisnes Vemma. Produk pula bukan calang2 hebatnya. Kenapa pula saya tak mahu beri kepada ibu saudara saya tu untuk mencuba..Saya pun terus ajak suami saya ke ipoh untuk berjumpa beliau.

Pada masa itu tawakal ajelah..dalam hati saya hendak ke dia cuba produk saya ni. Almaklum lah segala macam perubatan dah dicuba..takut juga dia tak mahu menerima usul saya. Akhirnya saya kuatkan semangat juga..saya tahu tujuan saya ikhlas untuk membantu. Dah tak sanggup tenguk dia menderitakan penyakit yang dihidapinya.Saya pun bagi kat ibu saudara saya tu 2 botol Premix..Alhamdulillah dia tidak menolak. Saya suruh dia ambil 3 kali sehari memandangkan masa tu penyakit dia mmg dah teruk. Selepas itu tak sampai 2 minggu saya terima panggilan dari ibu saudara saya yang mengatakan dia pergi check doktor, doctor kata buah pinggang dia dah maintain, walau tak sepenuhnya. Maintain apa pun saya kurang faham..tapi yang penting buah pinggang ibu saudara saya dah semangkin sembuh dan disahkan oleh doctor. Gembiranya saya tak tahu nak kata pada masa tu. Gembira sbb saya dapat membantu dia mengurangkan kesakitannya.

Dan sehingga ke hari ini ibu saudara saya itu adalah salah seorang pengguna Vemma yang tetap. Kalau dulu pada peringkat awalnya dia minum 3 kali sehari..sekarang dia hanya minum 1 kali sehari sahaja kerana penyakitnya telah semakin baik. Begitulah kehebatan produk Vemma yang dapat menyembuhkan penyakit buah pinggang dengan kuasa Allah..Alhamdulillah.

Sharing saya yang ke dua pula ialah tentang ibu saudara saya juga yang mengidap keteumbuhan didalam rahim. Sudah menjalani pembedahan. Tapi setelah 2 tahun ketumbuhan tu datang semula. Dia dah pergi buat check up di PPUH. Dan dah buat appointment untuk buat pembedahan kali kedua. Malangnya ibu saudara saya ni memang dah ambil keputusan tak mahu lagi berubat di hospital. Dia kata dia dah jemu dah nak berulang alik ke hospital. Dia buat tak tahu aje dgn appointment tu. Tak pergi langsung. Puas dinasihat. Dia kata dia dah jemu jumpa doctor. Dalam pada tu penyakit dia semangkin teruk sehinggakan nak solat pun tak boleh berdiri. Dia terpaksa melakukan solat dengan duduk sahaja. Dia kata sakit kat dalam perut dia macam dihiris hiris. Nak berdiri lama pun tak boleh.
Saya pun perkenalkan pada dia produk Vemma. Saya bagi dia 2 botol. Ye lah daripada menanggung sakit mcm tu..dah lah tak ke hospital. Lebih baik cuba minum Vemma saya kata pada dia. Dia pun setuju. Saya pun suruh dia minum 2 oz 3 kali sehari. Tak lama lepas tu bila saya jumpa balik dia, belum pun habis 2 botol jus Vemma dia kata dah tak ada rasa sakit2 lagi dalam perut. Alhamdulillah usaha saya berbaloi. Dah boleh berdiri lama2..tak ada masalah. Saya pun bagitahu kat dia suruh dia teruskan minum Vemma. Bila saya jumpa dia kali kedua dia bagitahu saya dia dah boleh solat berdiri..tak perlu duduk lagi. Dan katanya darah tinggi dia pun dah pulih..Syukur Alhamdulillah..
Alhamdulillah sebelum ni dia mmg tak mahu buat pemeriksaan di hospital tapi setelah sudah tak rasa kesakitan setelah mengambil produk vemma, dia telah membuat pemerikssaan doctor. Doctor kata ketumbuhan kat dalam rahim beliau sudah semakin mengecil. Alhamdulillah. Walau macam manapun saya sangat bersyukur pada Allah kerana dengan Vemma saya boleh menolong orang yang didalam kesakitan dan kesusahan.Saya juga nak berkongsi tentang khasiat jus vemma yg telah dapat menyembuhkan penyakit psoriasis pada suami saya. Sebelum ni dah bermacam macam tempat suami saya pergi berubat. Sehinggakan doctor yang memeriksa suami saya kata memang tak ada ubat untuk penyakit ini. Doctor kata penyakit ini disebabkan oleh keturunan. Tapi Alhamdulillah setelah mengamalkan meminum jus vemma penyakit tersebut semangkin berkurangan.
Kebaikan pada diri saya dan anak2 pulak. Saya ni seorang ibu yang sangat sebuk dengan kerenah 5 orang anak yang tua sekali baru tahun 4 dan yang kecil sekali berumur 2 tahun. Bayangkanlah mcm mana kerenah2 budak2 sekarang ni. Tugas saya hari2 menghantar anak2 dan mengambil di sekolah. Sangat sebuk ye sbb sessi persekolahan yang berlainan. Mana dengan urusan rumah tangga lagi..mengemas rumah, masak dan mcm2 lagi. Dengan pengambilan Jus Vemma dan Thirst telah membantu memberi tenaga pada saya dalam menguruskan hal2 rumahtangga dan anak2.Alhamdulillah.
Anak2 juga memang saya galakkan mengambil jus vemma setiap hari. Tak susah untuk beri kepada anak2. Hanya 1 oz sahaja sehari boleh melengkapkan keperluan zat dalam tubuh mereka. Nasihat saya pada sahabat2 semua jika kita ada lebih jus Vemma tu berkongsilah dengan orang2 disekeliling kita yang memerlukan. insyaAllah jika kita memberi satu kepada orang yang memerlukan Allah akan membalas 10 kepada kita..Amin..
Setakat ini sahajalah perkongsian saya pada malam ini..semoga pengalaman saya dengan produk Vemma yang hebat ini dapat member manafaat kepada sahabat2 semua..insyaAllah. Jika ada kesilapan saya didalam perkongsian ini saya memohon jutaan kemaafan. Sesungguhnya yang baik itu hanya datang dari Allah dan yang buruk itu dari diri saya sendiri.
Sekian Terima Kasih..

KANNN........ MEMANG PRODUK VEMMA HEBAT..TAK ADA SIAPA YG BOLEH SANGKALKAN, KITA BERADA DI TEMPATKE 5 DI DUNIA, MALAYSIA MEMANG HEBAT, ORANG2NYA HEBAT, RAMAI YG DAH PENTINGKAN KESIHATAN, JADI KITA MASIH TERLALU MUDA DI VEMMA, BARU 5 TAHUN DAN PERJALANAN KITA MASIH JAUH LAGI..RAMAI LAGI YANG TAK TAHU PELUANG INI…28 JUTA RAKYAT MALAYSIA, SATU TAK NAK, KITA CARI YANG LAIN..SW SW SW..
SOME WANT, SOME WONT
SO WHAT?
FIND NEXT!!!